Er zijn 57 spieren in gezicht, hoofd, hals, oren en tong. De meeste mensen trainen hun lichaam om het mooi strak en in vorm te houden, maar waarom niet het gezicht?

De helft van de gezichtsspieren gebruiken we immers niet waardoor er spieratrofie optreedt: de spieren worden zwakker en dunner. Reden genoeg om ze te trainen dus.

Naarmate we ouder worden, is de zwaartekracht stilaan zichtbaar. Bovendien vermindert de spiermassa, is er een verlies en verschuiving van onderhuids vet en vertraagt de productie van collageen en elastine.

Wanneer we het gezicht op een correcte wijze trainen (zoals dit ook van toepassing is op het lichaam), verstevigen we de gelaatsspieren met als gevolg dat ook de huid (verbonden met de spieren) strakker wordt, fijne lijntjes of rimpels gladstrijkt en het gezicht lift.

Het resultaat is een jeugdige en stralende look. Doordat de gezichtsspieren relatief klein zijn, hebben de oefeningen vrij snel een mooi resultaat.

Gezichtsoefeningen zijn bovendien ook fantastisch om de circulatie te bevorderen. Hierdoor wordt er meer vers bloed, zuurstof en voedingsstoffen in de spieren, huid, klieren en hersenen gebracht. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en ondersteunt de cellen bij de afvoer van toxines. Dit alles heeft een meer gladde, egale en stralende huid tot gevolg.

Wat is Face Yoga?