Schoonheid komt van binnenuit. Gezichtsoefeningen, massages en acupressuur zijn krachtige tools om het verouderingsproces te vertragen, maar wanneer je ‘on top’ ook aan je ‘well-being’ werkt, zal je het snelst resultaat zien, en deze ook behouden.

Dit kan voor iedereen een verschillende routine met zich meedragen maar over het algemeen houden we vast aan enkele steeds terugkomende onderwerpen nl:

  • Een gezonde levensstijl
  • Voldoende water drinken
  • Bewuste en juiste ademhaling
  • Positieve mindset
  • Me-time
  • Goede houding
  • Gezonde voeding etc.

Welzijn is gedefinieerd als de combinatie van je goed voelen en goed functioneren. Dit uit zich in het gevoel van positieve emoties zoals geluk en tevredenheid, evenals de ontwikkeling van iemands potentieel, enige controle hebben over iemands leven, een gevoel van doelgerichtheid hebben en positieve relaties ervaren. De term subjectief welzijn is synoniem met positieve geestelijke gezondheid.

De Wereldgezondheidsorganisatie definieert positieve geestelijke gezondheid als “een staat van welzijn waarin het individu zijn of haar eigen capaciteiten realiseert, de normale stress van het leven aankan, productief en vruchtbaar kan werken en in staat is om een bijdrage aan zijn of haar gemeenschap”. Deze conceptualisering van welzijn gaat verder dan de afwezigheid van geestelijke gezondheidsproblemen en omvat de perceptie dat het leven goed gaat.

Welzijn is in verband gebracht met succes op professioneel, persoonlijk en interpersoonlijk niveau. Personen met een hoog welzijn gaan een grotere productiviteit op de werkplek vertonen, effectiever leren, meer creativiteit, meer prosociaal gedrag en positieve relaties realiseren. Een hoger welzijn is gekoppeld aan een aantal betere resultaten op het gebied van lichamelijke gezondheid en een lang leven, evenals betere individuele prestaties op en naast het werk.

Wat is Face Yoga?