De voordelen van ademhalingstechnieken (pranayama) en meditatie zijn reeds geruime tijd onderzocht en bewezen.

De onze ademhaling is verbonden met onze vitale energie en helpt de geest te ontspannen, stress te verlagen en onrust te verminderen. Dit alles dat zorgt voor een jeugdige uitstraling.

Ook meditatie is een instrument om het verouderingsproces te vertragen en zelfs om te keren. Het heeft een positieve invloed op je gedachten, stresslevels, emoties, levensstijl en je ikigai.

Wanneer we mediteren, injecteren we verstrekkende en langdurige voordelen in ons leven: we verlagen ons stressniveau, we leren onze pijn kennen, we verbinden ons beter, we verbeteren onze focus en we zijn vriendelijker voor onszelf. Ook hiebij kan ik je helpen. Ik leer je naast de effectiefste oefeningen voor je gezicht, ook hoe te mediteren op een eenvoudige manier. Makkelijk toepasbaar zelfs voor jou, wiens gedachten makkelijk afdwalen.

Hoe leer je mediteren? Bij mindfulness-meditatie leren we aandacht te schenken aan de ademhaling terwijl deze in en uit gaat, en merken we op wanneer de geest afdwaalt van deze taak. Deze oefening om terug te keren naar de ademhaling bouwt de spieren van aandacht en opmerkzaamheid op.

Als we aandacht besteden aan onze ademhaling, leren we hoe we kunnen terugkeren naar en blijven in het huidige moment – om onszelf met opzet en zonder oordeel in het hier en nu te verankeren. Hier wordt ons brein krachtiger van maar ook rust in het hoofd kan ervoor zorgen dat je later die dag des te productiever en energieker bent.

Het idee achter mindfulness lijkt simpel: de praktijk vergt enkele aandachtspunten die ik je graag mee geef zodat jij jouw leven positief kan transformeren ook met meditatie en relaxatie.

 

Wat is Face Yoga?